Du er her

Fejlmeddelelse

  • Deprecated function: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2404 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/menu.inc).

Pladser på Match 28

Rorgænger
Styrer båden, og slækker storskøde ved runding af topmærke. Hvis kun 4 personer på båden, så har han også storskøde ved bomninger på læns.
Storsejlstrim
Storsejlstrim og gai i spiler sæt. I bomninger føres storsejlet over ved at holde om hele skødet og føre det over, ikke ved at hale ind i skødet. Storsejlstrimeren flytter sig fra side til side af båden foran skødet for ikke at komme i klammeri med rorgænger og ror-pinden. Taler med rorgænger om taktik og placering i forhold til de andre både.
Tailor
Før stavvendinger får tailor det gamle skøde, som han slækker samtidig med, at det grove hives i den nye læ side. Giver det aktive skøde til trimmeren efter en stagvending, men er klar til at holde det hvis trimmer skal ned og hive ind på spillet. Sidder forest af tailor og trimmer. Sørger også for stage op og fald ved spiler-sæt. Ved spiler sejlads har tailor gaien, som ikke må slækkes i pust/ved ukontroleret opskæring. Tailor er klar til at slække kicking strap og evt. spiler fald ved problemer i pust.
Trimmer
Forsejls- og spiler-trim. Trimmer sidder bag tailor. I vendinger giver trimmer skødet til tailor, som slækker og går til den nye luv og hiver mest mulig af skødet hjem samtidig med, at trimmer rykker frem i båden og kører det sidste på spillet. Trimmer går derefter selv til luv. Ved spiler sejlads har trimmer spiler skødet, og er klar til at slække det i pust/ved ukontroleret opskæring, og kommer med meldinger om tryk til rorgænger.
Fordækker
Spiler og stage op/ned, samt spiler bomninger. På kryds er det en del af fordækkerens rolle at give meldinger om vindpust, andre både, mv.

I spiler bomninger beholder tailor og trimmer deres roller. Dvs. de starter med at bytte skøder og side ved "klar bomme", så de står med deres nye skøde igennem bomningen og ikke skal bytte når bomningen er fuldført.

Sejles båden med 4 mand vil storsejlstrimmer også være fordækker. Ved f.eks. spilersæt vil tailor så hive gaien, mens trimmeren vil hive spiler faldet.

Det er op til den enkelte båd, om I vil have de samme pladser hele tiden eller vil rotere. Det anbefales at have den samme plads i hvert fald gennem hver aften, så der opbygges en hvis kontinuert rutine.