Du er her

Fejlmeddelelse

  • Deprecated function: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2404 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/menu.inc).

Taktik ved mærkerundinger (teori)

Niveau: 
Begynder
Forudsætninger: 
Ingen
Vejrudsigt: 

Dårlig

Forberedelse: 

Adgang til tavle

Udførelse: 

Der undervises i taktik ved specielt mærkerundinger hvor både mødes.

Detaljer: 

Topmærkerundinger:
Det er vigtigt hurtigt at falde af og komme helt ned på læns. Dette opnås bedst hvis båden er flad i vandet, og dette opnås ved, at slække storsejlet helt, slække kicking-strappen, og sørge for at bringe alt vægt til luv, så man ikke skal bruge så meget ror og det derved kan stale. Husk, at stramme kicking-strappen umiddelbart igen når man er kommet ned på læns.

Bundmærkerundinger:
Sørg for at komme ned mod mærket med god afstand til mærket i sideværts retning, så man kan skære op og være på kryds lige ved mærket. Der skal ca. være 1-2 bådslængder mellem båden og mærket på vej ned mod mærket når opskæringen begyndes. Der sejles således i en bue/halv-vind mod mærket og man er helt på kryds lige ved bundmærket.