Du er her

Fejlmeddelelse

  • Deprecated function: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2404 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/menu.inc).

Start med fokus på kryds benet

Niveau: 
Øvet
Forudsætninger: 
At man kan time en start korrekt. Desuden kræves minimum 2 mærker til at lægge en startlinie, men øvelsen kan med fordel laves med flere mærker.
Vejrudsigt: 

Alle

Forberedelse: 

Der lægges en startlinie hvor linien med yderligere mærker inddeles i lige store stykker, så der er lige så mange stykker som både. Linien laves længere end man normalt ville gøre, så der er god plads.

Det kan være tricky at få lagt mærkerne ud på en linie vinkelret på vinden, så evt. kan man blot lægge en halv-lang almindelige startlinie og bådene tænker sig til opdelingen i mindre bider.

Udførelse: 

Ideen i øvelsen er at sikre fri luft til alle startende både ved at fjerne kampen om at få den bedste position på startlinien i og med, at hver båd på forhånd tildeles en sektion af linien. Man skal således blot koncentrere sig om, at ramme sin tildelte del af linien i fuld fart når skudet går.

Fokus er herefter på opkrydset, hvor bådene til en start bør ligge lige, hvis det lykkedes at time starten korrekt. Fokus på krydset gælder trim og taktik (vende på vindspring mv.).

Der køres med 3 min starter.

Detaljer: 

Øvelsen er kun sjov hvis bådene holdes nogenlunde samlet, så der er ingen ide i at sejle langt ud til den ene layline med det samme. Dette kan man evt. sikre ved at kræve et minimum antal vendinger på kryds benet.

Man tildeles på forhånd en sektion af startlinien, og ved hver ny start rykker man en sektion længere mod læ side af startlinien, og den læ båd rykker til luv sektion.

Anmærkninger: 

At lave starterne på denne måde kan også være relevant i hård vind, hvor man vurderer risikoen for skader ved en kamp om den bedste start for stor.