Du er her

Fejlmeddelelse

  • Deprecated function: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2404 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/menu.inc).

Skæv bane

Niveau: 
Begynder
Forudsætninger: 
Ingen
Vejrudsigt: 

3-10 m/s, nogenlunde flat vand

Forberedelse: 

Udlæg to mærker som hhv. bundmærke og topmærke. Bundmærket lægges skævt til siden i forhold til topmærket.

Udførelse: 

Er bundmærket til SB for topmærket, så øves gybe sæt ved topmærke runding og luv pil ved bundmærket.

Er bundmærket til BB for topmærket, så øves almindeligt spiler sæt og læ spilernedtagning.

Evt. kan man når man vil til SB bundmærke lavet et almindeligt sæt, og straks derefter bomme.

Detaljer: 

Fokus er på spiler sæt og pil, så der skal ikke bommes undervejs. Af samme grund, så kan benene gøres relativt korte.

Udlæg evt. tre mærker i en trekant, så man har et topmærke og to bundmærker, et til SB og et til BB. Så kan der skiftes mellem de to ben hver anden gang.

Topmærket rundes altid om BB. Der er valgfrihed med hvilken vej man runder bundmærkerne, da begge situationer kan forekomme på en op-ned bane. Den ene vej rundt om bundmærket skal der blot skæres op, og den anden vej skal der også bommes som en del af rundingen.

Vi vil altid have spileren ned i BB side, så hvis vi nærmer os et bundmærke på BB halse vil vi lave et luv pil, og hvis vi nærmer os på SB halse, så vil vi lave et læ pil. Om der skal bommes eller blot skæres op rundt om mærket afhænger i en kapsejlads situatiuon af hvilket bundmærke vi er på vej mod i kombination med hvilken halse vi er på: BB halse mod luv bundmærke giver luv pil hvor der skal skæres op, BB halse mod læ bundmærke giver luv pil med bomning, SB halse mod luv bundmærke giver læ pil med bomning, SB halse mod læ bundmærke giv læ pil med opskæring.

I øvelsen her laves der ingen bomning, da banen er skæv, og vi på forhånd ved hvilken type pil vi skal lave. Der kompenseres ved at vi evt. runder mærkerne udefra og ind også, så alle fire kombinationer kommer i spil.