Du er her

Fejlmeddelelse

  • Deprecated function: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2404 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/menu.inc).

Rullevending

Niveau: 
Begynder
Forudsætninger: 
Ingen
Vejrudsigt: 

3-9 m/s

Forberedelse: 

Ingen

Udførelse: 

Der sejles på kryds med masser af vendinger. I vendingerne bliver alle i den nye læ side indtil forsejlet netop fanger vinden på den nye halse. Det er en god idé at én person kalder tidspunket med "3-2-1-løft". Alle personer flytter sig nu til luv synkront, så masten løftes helt til lodret i et kort øjeblik.

Detaljer: 

Forsejlstrimmeren skal være hurtig så han selv kan blive en del af løftet. Det er ikke vigtigt at sejlet er trimmet helt hjem til 100% bidevind i løftet. Efter løftet kan sejlet trimmes helt hjem til optimal højde.

I let vind ( < 4 m/s ) kan det være nødvendigt med personer til læ for at krænge båden optimalt på kryds. Det er altid forsejlstrimmeren der er den første som skifter plads til læ. Uafhængigt at denne placering skal alle være med til at løfte båden til luv og så herefter finde de korrekte pladser.

I meget vind ( >9 m/s ) laves ikke løft. Det gælder blot om at få så meget vægt til luv hurtigst muligt.