Du er her

Fejlmeddelelse

  • Deprecated function: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2404 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/menu.inc).

Rullebomning

Niveau: 
Øvet
Forudsætninger: 
Ingen
Vejrudsigt: 

4-9 m/s

Forberedelse: 

Man skal være på læns.

Udførelse: 

Formålet er at bruge besætningens vægt til at krænge båden, så skrogformen hjælper båden rundt i drejet. På denne måde skal bruges mindre rorudsving og bomningen forløber mere naturligt og med støre fart ud af bomningen.

Detaljer: 

Ved "klar bomme" indledes bomningen ved at hele besætningen går til luv side for at krænge båden. Dette burde af sig selv få båden til at falde af uden ror-udsving (specielt i let vind), og evt. hjælpes med roret. Når storsejlet er kommet over i bomningen, så kalder storsejlstrimmeren et løft "3-2-1-løft", og hele besætningen går til den nye luv side for at give ekstra fremdrift, og derefter fordeles vægten i båden mest hensigtsmæssigt. I løftet kan storsejlet også hives ind til midtskibs for at forstærke virkningen (er det tilladt?).