Du er her

Fejlmeddelelse

  • Deprecated function: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2404 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/menu.inc).

Placering ved sejlads i havn

Niveau: 
Begynder
Forudsætninger: 
Ingen
Vejrudsigt: 

Alle, for øvelsen er 3-9 m/s bedst.

Forberedelse: 

Ingen

Udførelse: 

Der sejles rundt i havnen og ind i alle "hjørner" for at få en fornemmelse for bådens venderadius mv.

Båden drejer ca. omkring kølen i midten, så der skal regnes ca. ½ bådslængde til siden for ikke at støde på pæle mv. med enden af båden når der drejes.

Generelt bruger stavvendinger mindre plads end bomninger, så de er at foretrække ved sejlads i havn. Det kræver selvfølgelig at man får placeret sig, så der er plads til at udføre dem.

Hav også gerne "lidt plads til læ". Man ved aldrig hvornår man kan få brug for det ved uheld hvis et skøde sætter sig fast eller lignende.

Detaljer: 

Det er vigtigt, at der hjælpes til på sejlene i vendingerne. Dvs., at der i f.eks. en stavvending fra halvvind hives mere end ellers ind på storsejles for at hjælpe båden med at skære hurtigt op, og efter vendingen bakkes forsejlet og storsejlet slækkes meget og hurtigt, så båden falder hurtigere af. Dvs. storsejlet skal være "foran" for at hjælpe til i vendingen.

Skift rorsmand efter f.eks. ca. 10 min, så alle kommer til at prøve.