Du er her

Fejlmeddelelse

  • Deprecated function: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2404 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/menu.inc).

Lægge til pæl

Niveau: 
Begynder
Forudsætninger: 
Ingen
Vejrudsigt: 

Alle, for øvelsen er 3-9 m/s bedst.

Forberedelse: 

Ingen

Udførelse: 

Der lægges til en pæl eller f.eks. benzin molen med alle sejl oppe.

En strategi kan være at nærme sig pælen på biddevind/foran for tværs med let slæk sejl så man ikke får for meget fart på.

Båden kan bremses ved kraftige rorudsving til skiftevis den ene og den anden side, lægge båden i vindøjet, et kraftigt drej hvor der skiftes retning, eller roret kan tværstilles. (Ved den sidste manøvre skal man passe på ikke at komme til at dreje båden også!)

Båden kan (specielt ved foran for tværs kursen) accelereres ved at hive ind i storskødet. Dette gøres ved at tage fat i hele skødebundet og hive med hænderne. Ikke ved at hale skødet ind som man ville gøre ved biddevind sejlads.

Detaljer: 

Det kræves selvfølgelig at pælen/molen ligge til luv for båden, så man kan ligge i vindøjet ved den.

Udvælg gerne en pæl, hvor der er plads til at falde af til begge sider hvis farten fejlbedømmes. Evt. kan man starte med at lave øvelsen ved en bøje uden for havnen, hvor der er helt frit vand omkring bøjen.