Du er her

Fejlmeddelelse

  • Deprecated function: implode() [function.implode]: Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters i drupal_get_feeds() (linje 394 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls i menu_set_active_trail() (linje 2404 af /var/www/ellipse.dk/public_html/www/includes/menu.inc).

360 graders vending

Niveau: 
Begynder
Forudsætninger: 
Ingen
Vejrudsigt: 

Ingen specielt

Forberedelse: 

Ingen

Udførelse: 

Udføres i forbindelse med straf. En 360 graders vending består af en bomning og en stavvending (eller en stavvending og en bomning) udført i rap.

Inden udførsel af straffen skal der sejles klar af andre både, da man ingen rettigheder har under udførsel af straffen.

Detaljer: 

Når båden drejes rundt, så er det vigtigt, at have fokus på at holde fart i båden. Dette sikres ved ikke at lave vendingerne alt for skarpe, hjælpe til på sejlene og bruge vægten i båden rigtigt.

Der hjælpes til på sejlene ved følge med på sejlene i takt med at båden drejes. Dvs. der skal hives ind i storsejlet (lidt mere end forsejlet) når der skal skæres op, og slækkes ud på storsejlet og bakke forsejlet kort når der skal faldes af. Dette kan sige som, at storsejlet generelt er lidt foran og forsejlet lidt bagud i forhold til hvad man ellers ville.

Vægten i båden bruges til at lave løft og hjælpe båden rundt i drejet. Dvs. vægten flyttes til læ når der skal skæres op, og til luv når der skal bommes, og efter vending/bomning flyttes vægten til luv i et løft.

Anmærkninger: 

I match race bruges en 270 graders vending. På kryds laves den ved at falde af, bomme, og skære op til kryds på den anden halse. På læns laves den ved at skære op, stavvende, og falde af til læns på den anden halse.